LIVSTRÆET Natur-og Bevægelsesbørnehave og vuggestue

Livstræet er en selvstændig afdeling under Friskolen Vellev.

Vi har hjemmebase i den gamle præstegård, et spændende 2-etagers hus med flotte havestuer, små kroge og svungne trapper. Fyldt med atmosfære og muligheder! Udenfor ligger Danmarks måske skønneste legeplads med 2 tønder land blandet skov, hønsegård, 80 m2 køkkenhave, legeredskaber, huler,  legehuse, udhuse, snedkerværksted, bålplads, frugthave, cykelbane og en indbydende græsplæne skråning.

Tæt på har vi Vellev Stadion og Friskolen med en fin gymnastiksal.

I disse rammer har vi skabt Livstræet – et glædens og oplevelsernes sted.

Friluftsrådets Grønne Flag

Børnehaven har stort fokus på masser af tid til leg, oplevelser, nysgerrighed og ro. Voksne og børn som sammen oplever skiftende vejr og årstider, uden at skulle skynde sig. På den måde får børnene startet et livslangt, givende forhold til naturen, hvor vi bla. har en fast dag om ugen hvor vi går ud på tur. Børnene ved derved hvad der sker og hvad man kan lave derude. I Friluftsrådet er de glade for sådanne steder som vores og vi har med lethed erobret deres Grønne Flag.

DGI:s Leg-, Bevægelse- og Idrætsbørnehave

At udvikle kroppen er vigtigt i de første 6 leveår. Koordination, balance og muskelstyrke. Klatre, løbe, rulle, hoppe, gynge, snurre og svinge. Det betyder meget for selvværet at være en som behersker grovmotorikken.

Alle vores børn lærer at cykle før de starter skole.

De ansatte har gennemgået et kursusforløb og formuleret bevægelsespolitik. Fællesskab, glæde og udfordringer er vores varemærke.

Vi er DGI-certificerede og  kan med rette kalde os en bevægelsesbørnehave – også formelt!

Udflugter

Selv om vi har mange muligheder i Vellev, så tager børnehaven af sted flere gange om året med vores ladcykler, bus og/eller tog. Nogle gange opsøger vi andre spændende naturoplevelser i Ulstrup, Bjerringbro, Tange sø eller Fladbro.

Andre turer går til Randers med Kulturhistorisk museum og isbane eller Århus hvor vi har besøgt Moesgård museum. Om sommeren tager vi på hyttetur. Børnene glæder sig altid til alle disse udflugter!

Normering

For at kunne lave så mange aktiviteter og samtidig være nærværende overfor børnene betyder det meget at være voksne nok. Vi bruger et minimum af tid til ledelse og administration og har derfor så meget som 5,5 voksentimer pr børnehavebarn/ uge. I vuggestuen er det ca 10 voksentimer pr barn/ uge. Det betyder en hel del for kvaliteten at vi har tid nok.

Vores åbningstider

Mandag-Torsdag: 6.15 – 16.45

Fredag: 6.15 – 15.45

Nyheder