Livstræet – Natur-og Bevægelsesbørnehave og vuggestue

Livstræet er en selvstændig afdeling under Friskolen Vellev.

Vi har hjemmebase i den gamle præstegård, et spændende 2-etagers hus med flotte havestuer, små kroge og svungne trapper. Fyldt med atmosfære og muligheder! Udenfor ligger Danmarks måske skønneste legeplads med 2 tønder land blandet skov, hønsegård, 80 m2 køkkenhave, legeredskaber, huler,  legehuse, udhuse, snedkerværksted, bålplads, frugthave, cykelbane og en indbydende græsplæneskråning.
Tæt på har vi Vellev Stadion og Friskolen med en fin gymnastiksal.
I disse rammer har vi skabt Livstræet – et glædens og oplevelsernes sted.

Et udviklingssted, hvor børnene er trygge, og hvor der er udfordringer til både hoved og krop. Vi vil have tilfredse forældre der henter glade og beskidte børn, der har noget at fortælle. Der skal være noget at hente – hver dag!
1 besøg siger mere end 1000 ord, og det er også på den måde som I bedst kan opleve atmosfæren, tonen og stemningen.
Så varmt velkommen!

Leif Mårtensson
Leder for Livstræet
E-mail: leifbo@me.com

Friluftsrådets Grønne Flag

Børnehaven er typisk ude på naturture 4 dage/uge om sommeren og 2 -3 gange/uge om vinteren. Gerne ture på 3 – 4,5 timer, med masser af tid til leg, oplevelser, nysgerrighed og ro. Voksne og børn som sammen oplever skiftende vejr og årstider, uden at skulle skynde sig. På den måde får børnene startet et livslangt, givende forhold til naturen. De ved hvad der sker og hvad man kan lave der ude. I Friluftrådet er de glade for sådanne steder som vores og vi har med lethed erobret deres Grønne Flag.

DGI:s Leg-, Bevægelse- og Idrætsbørnehave

At udvikle kroppen er vigtigt i de første 6 leveår. Koordination, balance og muskelstyrke. Klatre, løbe, rulle, hoppe, gynge, snurre og svinge. Det betyder meget for selvværet at være en som behersker grovmotorikken.
Alle vores børn lærer at cykle før de starter skole.
De ansatte har gennemgået et kursusforløb og formuleret bevægelsespolitik. Fællesskab, glæde og udfordringer er vores varemærke.
Vi er DGI-certificerede og  kan med rette kalde os en bevægelsesbørnehave – også formelt!

Udflugter

Selv om vi har mange muligheder i Vellev, så tager børnehaven af sted flere gange hver måned med bus og/eller tog. Nogle gange opsøger vi andre spændende naturoplevelser i Ulstrup, Bjerringbro, Tange sø eller Fladbro.
Andre turer går til Randers med Kulturhistorisk museum og isbane eller Århus hvor vi har besøgt Moesgård museum. I vinterhalvåret bader vi i Hammel svømmehal 6 gange. Om sommeren tager vi på hyttetur til stranden, med 2 overnatninger. Børnene glæder sig altid til alle disse udflugter!

Normering

For at kunne lave så mange aktiviteter og samtidig være nærværende overfor børnene betyder det meget at være voksne nok. Vi bruger et minimum af tid til ledelse og administration og har derfor så meget som 5,5 voksentimer per børnehavebarn og uge. I vuggestuen er det ca 10 voksentimer per barn og uge. Det betyder en hel del for kvaliteten at vi har tid nok.

Forældrebestyrelse

Vi har vores egen forældrebestyrelse som mødes ca 8 gange om året. De valgte forældre får ekstra god indsigt i institutionens hverdag. Vi diskuterer alt fra ansættelser og udflugter til arbejdslørdage og fester. Her er gode muligheder for at få indflydelse. Afstanden fra tanke til handling er kort – uden unødvendige bureaukratiske omveje.

Hjemmeside

Her findes masser af information bl.a. om pædagogiske læreplaner og praktiske oplysninger på www.friskolen-vellev.dk under bjælken Livstræet.

Livstræet har en offentlig side.

Kommende begivenheder

Please install the The Events Calendar or The Events Calendar Pro Plugin to display a list of upcoming Events